Kycklinggryta - Massor med härliga kycklinggrytor

Thailändsk Kycklinggryta med Pak Choi & Citrongräs

Detta recept på thailändsk kycklinggryta med pak choi & citrongräs är suveränt läcker och väldigt lätt att laga.

Ingredienser i kycklinggrytan

För att laga en thailändsk kycklinggryta behöver du följande:

Thailändsk Kycklinggryta med Pak Choi & Citrongräs
  • 1 kg kycklinglår
  • 1 medelstor gul lök
  • 1 bit färsk ingefära
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 1 st citrongräs
  • 8 dl krämig kokosmjölk
  • 1 msk fisksås
  • 1 st kanelstång
  • ½ chilipeppar
  • 2 st Pak Choi
  • Övrigt:

  • Rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Serveras med:

  • 400 g glasnudlar
  • 2 st lime

Gör kycklinggrytan så här

Så har gör du din thailändska kycklinggryta:

  1. Finhacka löken
  2. Riv ½ dl ingefära
  3. Pressa vitlöken
  4. Skiva citrongräset
  5. Dela varje Pak Choi i två bitar
  6. Salta och peppra kycklinglåren
  7. Häll lite rapsolja i en ugnssäker gjutjärnsgryta och värm grytan
  8. Lägg i kycklinglåren och fräs på hög värme till dess att de blivit gyllenbruna
  9. Lägg över kycklingen på ett fat ett tag
  10. Fräs den gula löken i olja och tillsätt sedan ingefära, vitlök samt citrongräs och stek i 2 minuter
  11. Strö i salt och peppar efter egen smak
  12. Lägg i kycklinglåren, häll på kokosmjölken och fisksåsen
  13. Lägg i bitarna av Pak Choi och kanelstången
  14. Flytta över grytan till ugnen och låt den sjuda i 40 minuter

Servera kycklinggrytan så här

När du ska servera din thailändska kycklinggryta görs detta bäst med glasnudlar men även jasminris fungerar bra. Som nästan alla thailändsk mat fungerar det utmärkt med en kvarts lime per talrik.


Mer gott om kycklinggrytor

Här finns massor med läckert om kycklinggryta och bra recept på de smaskigaste kycklinggrytorna. Dessutom finns det mycket kul om kyckling och andra grytor.





Meny - Kycklinggryta
Till förstasidan på www.kycklinggryta.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SvenskaEngelskaFöretagNyheter