Kycklinggryta - Massor med härliga kycklinggrytor

Kul om Kycklinggryta

Roligt om kycklinggryta

En hel del om serveringar som tillagar underbara kycklinggrytor kan vara bra nöjsamt att skriva om vilket görs inom kort. Dessutom kommer det dyka upp skojig och dråplig fakta om kycklingfile och kyckling på denna sida.

Det är alltid bra att känna till en del om kycklinggrytor och veta var man kan hitta fakta.

Mest protein i kyckling

Mest protein i kycklingKycklingfilé innehåller mer protein är både fläskfilé eller en nötstek. Kycklingens proteininnehåll är hela 23% vilket är mycket högt men slås av sojabönor som har 34%.

Minst fett i kycklingen

Minst fett i kycklingenI kycklingfilén finns det väldigt lite fett cirka 1%. Fettet som finns sitter främst i i kyckling­skinnet. En kycklingfilé har hälften så mycket fett som en fläskfilé och en fjädedel jämfört med oxfilén.

Kycklingarnas ursprung

Kycklingarnas ursprungVåra tamkycklingar kommer ursprungligen från den asiatiska djungelhönan som tämjdes för omkring 8000 år sedan. De första kycklingarna kom till Europa omkring 600 år före Jesus föselds.

Mest kyckling i världen

Mest kyckling i världenI Asien intas en större del av proteinet i form av kyckling än i andra delar av världen. Orsaken till detta är att kyckling är biligt och inte heler kräver så mycket utrymme per kilo kött.

Många kycklingar på jorden

Många kycklingar på jordenVarje år föds 50 miljadrer kycklingar som till övervägande delen blir föda för människor.

25 miljarder kycklingar

25 miljarder kycklingarVid varje tidpunkt finns det omkring 25 miljarder kycklingar i världen vilket motsvarar 3 kycklingar per person.


Mer gott om kycklinggrytor

Här finns massor med läckert om kycklinggryta och bra recept på de smaskigaste kycklinggrytorna. Dessutom finns det mycket kul om kyckling och andra grytor.
Meny - Kycklinggryta
Till förstasidan på www.kycklinggryta.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SvenskaEngelskaFöretagNyheter